ZGJIDHJET PËR DËGJIMIN

Nga pajisjet e dëgjimit tek implantet e dëgjimit

Të gjitha veshët janë unike! Ja përse, ju duhet të kërkoni zgjidhjen perfekte për veten tuaj! Llojet e ndryshme të humbjes së dëgjimit trajtohen me zgjidhje të ndryshme për dëgjimin. Për rastet më të lehta, pajisjet e dëgjimit zakonisht duhen trajtuar, për rastet me humbje dëgjimi të thellë, me formë të veçantë humbje dëgjimi ose plotësisht, duhen konsideruar edhe implantet e dëgjimit. Për fëmijët e lindur me dëgjim të dëmtuar, implanet e dëgjimit ndihmojnë në zhvillimin normal të gjuhës dhe të një jete plot me mundësi. Nëse ju keni një problem me dëgjimin, hapi parë është testimi i dëgjimit nga një specialist i ORL-së, i cili do të përcaktojë formnë dhe ashpërsinë e humbjes së dëgjimit.

Përmbledhje të zgjidhjeve për dëgjimin

Ka zgjidhje të ndryshme për dëgjimin për personat me forma dhe shkallë të ndryshme të humbjes së dëgjimit. Zbuloni se si ata funksionojnë dhe kur ato përdoren. Rikthe dëgjimin dhe përmiso cilësinë e jetës tuaj!

Implantet e Dëgjimit

Sistemet e tjera të Dëgjimit

  • Sistemet e Trasmetimit Kockor nuk kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale dhe mbahen pas veshit.. Ata janë të rehatshme, të lehta për tu përdorur dhe janë një zgjidhje ideale dëgjimi për foshnjat, fëmijët dhe të rriturit me humbje dëgjimi konduktiv.

Në vitin 2020, më në fund hyra në botën e dëgjimit me implantin tim të parë të dëgjimit. Përsa kohë ju jetoni me mbështetjen e familjes tuaj të dashur, çdo kush kujdeset për ju. Por tani meqënëse jetoj vetëm, ndihem më mirë me implantet!

Gabriele W., Përdorues-Implant-Koklear

Kur kthej kokën pas në jetën time, u jam shumë mirënjohës prindërve të mi që ndërmorën (në atë kohë) hapin kurajoz për të më vendosur një implant koklear. Nuk do të doja të imagjinoja jetën time pa dëgjimin!

Max B., Përdorues-implant-koklear, i lindur i shurdhër