window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-2TYESJ7KNT');

Philipp_Hicker

About Philipp_Hicker

This author has not yet filled in any details.
So far Philipp_Hicker has created 183 blog entries.

Слушна разноликост

2021-09-30T14:20:20+02:00

Околу половина од корисниците на кохлеарни импланти (КИ) носат слушно помагало во другото уво. За да се овозможи овие два различни системи за слушање да работат добро заедно, кохлеарниот имплант треба да репродуцира природен слух.

Слушна разноликост2021-09-30T14:20:20+02:00

Решенија за оштетување на слухот на едното уво

2021-09-30T14:04:44+02:00

За луѓето со оштетување на слухот на едното уво достапни се разновидни решенија. Резултатите од студијата од Горноавстриската болница Велс-Грискирхен можат да ви помогнат во изборот.

Решенија за оштетување на слухот на едното уво2021-09-30T14:04:44+02:00

Повеќе од само збир од сите делови – слушање со двете уши

2021-09-30T13:39:30+02:00

Нашето второ уво е повеќе од само поддршка во слушањето. Значајно влијае во нашиот секојдневен живот. Затоа експертите се залагаат за обнова на слухот во двете уши.

Повеќе од само збир од сите делови – слушање со двете уши2021-09-30T13:39:30+02:00

Се бара: Двојна безбедност на слушните импланти

2021-09-30T13:09:58+02:00

Способноста да слушате со двете уши е дуплирање со бекап. Корисниците на импланти очекуваат тие да бидат сигурни и безбедни - корисниците на двострани импланти имаат двојно поголемо очекување за тоа.

Се бара: Двојна безбедност на слушните импланти2021-09-30T13:09:58+02:00

Обука на втората страна

2021-09-30T12:43:47+02:00

За да ги постигнат сите придобивки од вториот кохлеарен имплант, корисниците треба редовно да вежбаат, како што вежбале кога го ставиле првиот кохлеарен имплант.

Обука на втората страна2021-09-30T12:43:47+02:00

AudioStream – емитување програма преку кохлеарен имплант!

2021-09-29T18:00:12+02:00

Сите корисници на SONNET ќе можат да следат безжично емитувана програма - без други додатоци. Тоа е овозможено со специјален дел во одделот за батерија: AudioStream.

AudioStream – емитување програма преку кохлеарен имплант!2021-09-29T18:00:12+02:00
Go to Top