Најновата генерација на аудиопроцесори SAMBA од MED-EL, SAMBA 2, ви нуди најмодерно и едноставно слушачко искуство прилагодувајќи се на средината во којашто сте, со што го овозможува најдоброто слушачко искусто за дадена ситуација.

  • Еден од најлесните аудиопроцесори што тежи само 9.3 g, вклучувајќи ја батеријата и магнетот

  • Прилагодувач на звук и паметна меморија што ги чува вашите индивидуални прилагодувања за слушање

  • Регулирање на заднинаската бучава и лоцирање на говорот на лицето коешто ви зборува, без оглед каде стојат

SAMBA 2 е удобен и тенок, не стрчи и може да се носи под косата. Доаѓа во повеќе бои за да одговараат со вашата коса или облека. Постојат и додатоци, како што е SAMBA2GO, којшто ви овозможува повици hands-free, користење на далечински микрофони и радиосистеми.