SONNET 2 е најновиот задушен аудиопроцесор на MED-EL. Обезбедува одличен квалитет на звукот и се приспособува на индивидуалните барања на корисниците, со што е совршен избор и за децата и за возрасните.

  • Автоматски се прилагодува во однос на средината во којашто корисникот моментално се наоѓа

  • Намалување на заднинската бучава и на секој неочекуван гласен звук

  • Употребува посебна технологија за секој звук да биде во природен облик

  • Компатибилност со сите кохлеарни импланти на MED-EL, од 1994 до сега, и со сите модели на контралатерални слушни помагала

Приспособувањата како јачина на звукот и промена на програма, кај SONNET 2 можат да се прилагодатат директно од вашиот паметен телефон. Аудиопроцесорот има многу различни дизајнерски решенија за да се прилагоди на вашата боја на коса и вкус, а може да се комбинира со различни додатоци како заштита од вода при пливање и додатоци за слушање музика.