ВАШАТА БАЗА НА ИНФОРМАЦИИ ЗА СЛУШНИТЕ ИМПЛАНТИ

Списание за слушни импланти

Слушајте целиот живот е независна платформа, која има за цел да овозможи пристап за секого до научните основи и до здравствените теми поврзани со оштетувањето на слухот, како и до секојдневието со слушен имплант! Ајде да слушаме заедно… и низ целиот живот!

Сите статии
НАУКА
ЗДРАВЈЕ
ЖИВОТ
ОНЛАЈН СПИСАНИЕ

Истражете го светот на
слушните импланти!

Сите статии
 • Патрик Беганович се сеќава на дијагнозата на својата ќерка Маја - тешко оштетување на слухот. Благодарение на кохлеарен имплант поставен во Универзитетската болница во Линц, семејството се радува на првите зборови на Маја.

  Read article
  Categories: Живот|
 • Влијанието на настанката врз слухот, со или без кохлеарен имплант Обичната настинка може

  Read article
  Categories: Здравје|
 • Околу половина од корисниците на кохлеарни импланти (КИ) носат слушно помагало во другото уво. За да се овозможи овие два различни системи за слушање да работат добро заедно, кохлеарниот имплант треба да репродуцира природен слух.

  Read article
  Categories: Наука|
 • За луѓето со оштетување на слухот на едното уво достапни се разновидни решенија. Резултатите од студијата од Горноавстриската болница Велс-Грискирхен можат да ви помогнат во изборот.

  Read article
  Categories: Наука|
 • Нашето второ уво е повеќе од само поддршка во слушањето. Значајно влијае во нашиот секојдневен живот. Затоа експертите се залагаат за обнова на слухот во двете уши.

  Read article
  Categories: Наука|
 • Способноста да слушате со двете уши е дуплирање со бекап. Корисниците на импланти очекуваат тие да бидат сигурни и безбедни - корисниците на двострани импланти имаат двојно поголемо очекување за тоа.

  Read article
  Categories: Наука|

Слушајте со двете уши

Во нашиот специјален серијал „Слушање со двете уши“, откријте зошто слушањето со две уши е толку важно. Статиите се насочени кон слушање со слушни импланти за двете уши, комбинација на слушно помагало и слушен имплант, еднострано оштетување на слухот и кон многу други теми.

Погледнете ги статиите