РЕШЕНИЈА ЗА СЛУХОТ

Од слушни помагала до слушни импланти

Сите уши се различни! Затоа треба да го барате совршеното решение за вас! Различни видови оштетувања на слухот се третираат со различни решенија. За послабите оштетувања, слушните помагала најчесто успеваат да помогнат; за оние со големо до тешко оштетување на слухот, со специфичен вид оштетување на слухот или со целосна глувост, посоодветни се слушните импланти. За децата со оштетување на слухот, слушните импланти го отвораат патот кон речиси нормален развој на јазикот и кон живот полн можности. Затоа ако имате проблем со слухот, првиот чекор е да го тестирате својот слух од страна на специјалист оториноларинголог, кој ќе го одреди видот и степенот на оштетувањето на слухот.

Решенија за слухот преглед

Постојат разновидни решенија за слухот за луѓе со различни видови и степени на оштетување на слухот. Дознајте како работат и кога се користат. Вратете го слухот и подобрете го квалитетот на својот живот!

Слушни импланти

Други слушни системи

  • Системите за коскена спроводливост не бараат оперативен зафат и се носат зад увото. Удобни се и лесни за употреба и претставуваат идеално решение за слух за бебињата и децата, но и за возрасните со кондуктивно оштетување на слухот.

Во 2020 година, конечно ми се отвори светот на звуците со мојот прв кохлеарен имплант! Сè додека живеете во удобноста на вашето семејство, сите се грижат за вас. Но сега живеам сама и многу подобро се чувствувам со имплантите!

Габриеле В., корисничка на кохлеарни импланти

Кога ќе погледнам наназад низ годините, особено сум благодарен што моите родители биле толку храбри, за тоа време, за да ми биде ставен кохлеарен имплант. Не би сакал ни да си го замислам мојот живот без звуци!

Макс Б., корисник на кохлеарни импланти, роден глув