Тимот на платформата „Слушајте целиот живот“

Слушајте целиот живот е платформа за слухот и за оштетувањето на слухот создадена од тимот на CIA – Cochlear Implant Austria (Кохлеарни импланти Австрија). Нашата цел е да ви ги дадеме вистинските информации за оштетувањата на слухот и решенијата за слух, да споделиме корисни совети од нашето професионално искуство, како и да слушнеме приказни од други корисници!
Да го слушнеме светот заедно!

Управен одбор на асоцијацијата

Срцето на
тимот на CIA!

Портрет на проф. Волд-Дитер Баумгартнер
Претседател

Моето долгогодишно искуство како хирург и моите бројни контакти со пациентите и со клиниките секаде во светот ми помагаат во извршување на моите обврски како претседател на асоцијацијата.

Карл-Хајнц Фукс

Извршен директор

Мојата посветеност кон луѓето со оштетувања на слухот е мојот начин да се оддолжам за враќањето на мојот слух по 20 години тишина!

Јохан Хорак

Претседавач и основач на асоцијацијата

Преку моето искуство, им помагам на луѓето со оштетување на слухот повеќе од 30 години и ги водам на нивниот пат кон слушањето.

Хилде Ренер

Благајник

Мојата ќерка и нејзиното оштетување на слухот ме донесе до CIA! Ни се допаѓа тука и сакам да се најдам на луѓето на коишто им е потребен совет!

Михаел Волраб

Секретар

Оваа платформа е создадена да пренесе релевантни информации за тековниот развој на слушните системи импланти и да овозможи размена на идеи меѓу засегнатите со овој проблем.

Работиме заедно за иднина полна звуци!

Најдобрата онлајн платформа за слух

Нашата цел е да ви обезбедиме совети за слухот, како и да ја создадеме најдобрата меѓународна платформа за слухот каде што корисниците и оние што тек ќе добијат кохлеарни импланти ќе можат да го споделат и да го разменат своето искуство! Благодарение на нашите истражувања и лични искуства, ја имаме можноста да објавиме квалитетни истражувања и корисни статии за вас.

Сонуваме за иднина на слушање!

Сакаме да овозможиме можност и пристап до слухот за сите луѓе, за таа цел ви претставуваме различни решенија за слух за различни видови проблеми со слухот! Уживајте во светот на звуците и повторно слушнете го животот!